Skip to main content

Gyermekként, mikor gondolkodtam a kérdésen „mi leszel, ha nagy leszel?”  sokfajta ötletem volt… Színésznő? Orvos? Óvónő vagy tanár? Nem tudhattam biztosan. Abban azonban már akkor biztos voltam -ha megfogalmazni még nehezebb is volt- hogy mindenképpen emberekkel szeretnék foglalkozni, olyan munkát szeretnék, amelyben adhatok, irányt mutathatok másoknak.

Közgazdászként, HR területeken, a szervezetfejlesztésben és a tréningben, ez teljesül számomra. Kicsit színésznő is lettem, kicsit orvos is és kicsit tanár is….

tréner, tréning, élménytréning

Tanulmányaimat hazai és külföldi egyetemeken (Anglia, Hollandia) végeztem, saját fejlődésem érdekében azóta is számos tréningen és továbbképzésen veszek részt.

2002 óta foglalkozom a HR területével. Kezdetben személyzeti tanácsadóként, majd a gyermekeim születése után 2009-ben saját vállalkozásba fogtam (ProLabora Kft.) a szervezetfejlesztés és tréning területén. A Munka és Család Audit fejlesztési eszközzel kiemelten foglalkoztam a dolgozói elégedettség és motiváció, a mentális egészség és a családbarát vállalati működés témájával, a terület elismert szakértőjévé váltam. Húsz évnyi tapasztalatom során többszáz vállalat működésébe nyerhettem betekintést, dolgoztam mind a szervezeti folyamatok, mind a dolgozók közvetlen fejlesztésén, különböző szektorokban, vállalati méretben, a szervezet minden szintjén.

Több mint 15 éve oktatok meghívott előadóként több felsőoktatási intézményben is. Óráim a hallgatói visszajelzések alapján újszerűségük, dinamizmusuk, gyakorlatiasságuk és emberközpontúságuk miatt nagy népszerűségnek örvendenek.

A szervezetfejlesztés és az oktatás tapasztalatait ötvözve ösztönösen kanyarodtam a tréning műfaja felé és ez azóta is a szenvedélyem. A tréningtartás mellett kiemelt energiát fektetek az újszerű témák és megközelítések gyakorlatorientált megközelítésének kidolgozására.

Munkám a szakma is kiemelt elismeréssel díjazta 2021-ben, majd bravúros duplázással 2022-ben is elnyertem a Tréneri Edzőtábor Egyesület által meghirdetett, rangos szakmai zsűri által megítélt „Év Trénere” címet először az online, majd a személyes, jelenléti kategóriában.

Év trénere Ternovszky Csilla

Tevékenységi területem a soft skill tréningek széles körét lefedi, de workshop moderálást, facilitálást is gyakran végzek. Diplomás beszédtrénerként, beszédtanácsadóként szívügyem a nyilvános beszéd, prezentációs technikák, hatásgyakorlás, beszédtechnika témája. 2021-ben éppen ezzel a témával „Hatásos előadó – prezentációs technikák” nyertem el az Év Trénere fődíjat. Rendszeresen tartok előadásokat konferenciákon, országos rendezvényeken nagy létszámú közönségnek.

Erősségeim trénerként: kiemelkedő kapcsolatteremtő képesség, hatásos kommunikáció, szárnyaló kreativitás, gyakorlatorientáltság, kitartó optimizmus, jókedv és mosoly.